Ahad, 25 Disember 2011

impian ??

hati mula tidak menentu
dan ingin tinggalkan segala yang aku memiliki
untuk mengejar impian yang sudah terpendam
tapi adakah ianya akan tercapai ?

rasa seakan-akan tidak diterima
aku hanya mampu berdoa
doa mengubah segala sesuatu
aku percaya , jika itu panggilanku
aku akan diterima walau seadanya aku . .

impian atau cita-cita,
itu aku pasrah , hanya tuhan yang menentukannya.
kerna tuhan tahu yang terbaik untuk diri ini .

biarpun keluargaku tidak pernah setuju
untuk aku jadi seperti yang aku inginkan
aku akan tetap dengan keputusanku.
biarpun dorang selalu mengatakan 'itu hanyalah mimpi'
tapi, aku percaya bukan dorang yang menentukan
tapi tuhan . .


Ahad, 18 Disember 2011

cinta, cinta, cinta . .

cinta, cinta, cinta . .
cinta itu manis bila masih bersama
ianya akan berubah menjadi tidak manis lagi 
bila ianya tidak bermakna . .

cinta, cinta, cinta. .
dapat mengenal cinta dan dapat mengenal erti sabar
biarpun kau tinggalkan aku sendirian aku tetap akan setia menantimu
aku akan menunggumu. .

cinta, cinta, cinta . .
cinta yang tak pernah di restui oleh ibubapa
taraf dan agama menjadi halangan
mana yang harusku pilih cinta atau ibubapa ??

cinta, cinta, cinta . .
datang orang ketiga tuk mencuri hati ini
tak inginku menerimanya
dia berbeza sama orang yang aku tunggu. .

cinta, cinta, cinta . .
aku akan tetap menunggumu
biarlah apa orang cakap yang bukan-bukan
kerna ianya bukan betul. . 

cinta, cinta, cinta . .
jika bukan kau yang tuhan tentukan tuk aku
aku akan pasrah dan terjadi seperti tuhan kehendaki . .



Jumaat, 9 Disember 2011

kehidupanku . .

dalam diam saya tak mampu untuk berkata²
tak mampu tuk mendengar pergaduhan 
hanya air mata yang mengalir membasahi pipi saya.

ingin saya menghalangi pergaduhan itu
tapi saya tidak dapat
kerna saya di kurung di dalam bilik .

hati mula tidak menentu
ingin melarikan diri tapi harus ke mana
teringatkan tempat yang biasa saya lepak
lalu keluar melalui tingkap

berjalan sendirian sambil menangis
saya tidak boleh tahankan diri
ingin saya teriak sekuat-kuat hati
tapi saya tidak tahu di mana harus saya teriak.

sudah jauh saya berjalan meninggal rumah tu
lalu saya berehat di bawa pokok (tempat yang biasa saya lepak)
datang seorang perempuan menghampiriku
lalu dia menghulurkan sapu tangan kepada saya
dan berkata 'jangan nangis' saya tidak mampu berkata-kata.

lalu dia duduk di sebelah saya
dan dia menceritakan kehidupannya
saya terdiam dan berhenti menangis
lalu memikirkan kehidupan keluarga saya.

cerita kehidupannya hampir sama dengan kehidupan saya
tapi dia sangat berbeza dengan saya
dia seorang sabar sedangkan saya tidak.

lalu dia menghulurkan tangannya
dan berkata ikut aku
saya pun terus ikut dia

dia mengajak saya tuk tinggal di asrama
saya terus jawab ya

sebelum tu dia tanya saya di mana saya tinggal
saya enggan memberitahunya tapi
dia pujuk saya tuk tidak masuk campur hal orang tua
saya terus mendiamkan diri dan memberitahu tempat tinggal saya

dia menghantar saya balik
sampai saja di depan rumah
semua orang sibuk mencari saya
saya berkata dalam hati 'dorang cari saya ka ?'

lalu saya berdiri di depan pintu
dan berkata saya pulang
semua orang memandang saya
mom saya terus memeluk saya dengan erat

ingin saya tahankan diri tuk tidak menangis
tapi saya tidak dapat
air mata saya terus mengalir membasahi chin saya

lalu perempuan tu menghampiri saya dan berkata hi semua
mom saya terkejut dan berkata sister , thank you sambil memeluk sister tersebut

saya mula heran dan tertanya-tanya
sister, saya tidak tahu pula dia nie sister

jadi dia berbincang dengan ibubapa saya
dan menyuruh saya tinggal dengan dia
sebab saya terlalu tertekan
oleh itu, ibubapa saya bersetuju tuk saya tinggal dengan sister

saya pun terus masuk dalam bilik dan mengemas baju-baju yang patut saya bawa
sister tu masuk dalam bilik saya dan memberitahu
bahwa ibubapa saya yang menyuruh dia tuk membantu mencari saya
saya pun hanya menbisu
dan berkata dalam hati
dapat ka saya berubah dengan lebih baik lagi.








p/s : mm ! mo mkn lapar la ^^ . .

Rabu, 7 Disember 2011

Ahad, 4 Disember 2011

tinggal kenangan . .

hadirmu dalam hidupku membawa erti
hadirmu dalam hidupku membawa kegembiraan
hadirmu dalam hidupku membuatku ketawa riang
hadirmu dalam hidupku selalu membuatku tersenyum 

tapi sekarang . . . . . . 

semuanya tinggal kenangan di antara kita,

semuanya tidak bererti
semuanya tidak gembira 
tiada tawa riang seperti selalu
tiada senyum seperti selalu





p/s : masih mengantuk la, mo tidur balik la ^^


Jumaat, 2 Disember 2011

makanan tuk budak2 ka atau tidak ?



makanan nie sedap , rasanya macam masin manis . nampak cak pun ada rasa sedap . .
tapi sia tidak tau makanan nie tuk budak-budak tau tidak ?

apa2 pun sia tidak kisah yang penting sedap tuk d makan , hehe !

Isnin, 28 November 2011

warna kehidupan . .

Merah menyala oh jantungku berdegup pantas keranamu
Haru biru fikiranku bila kau pergi jauh
Kehadiranmu mewarna kehidupanku
Putih sucinya perasaan jiwa untuk dikongsikan
Sejingga api membara...sehangat itulah cinta
Kehadiranmu mewarna kehidupanku
Sesaat berjauhan rasa tidak keruan
Hilang arah gundah...tanpa khabar ku resah
Hitam gelita pandangan...rindu makin dirasakan
Hanya satu ku mahu
Berdamping denganmu disisi selalu
Secerah kilau kuning suria...sinar menyelinap kalbu
Sesegar hijau dedaun...senyummu menawar pilu
Kehadiranmu mewarna kehidupanku
Walau seikhlas lafazku kasih
Luahan hati masih tak setanding bahasa
Demi cinta pastiku sedaya mencurah yang termampu
Tahtamu mampan dijiwaku.




p/s : nie sia kasih copy jak, bab sntik ayat2 dia . .

Sabtu, 26 November 2011

mahu jadi penulis novel ? , angan2 kali . .

ini hari adalah hari sabtu , yang buring sangat teda mo buat apa2. . mm !

ohh yahh , terfikir nak jadi seorang penulis novel , sia nie bule ka ? sia da bakat ka mo jadi tuu ? mm ! uda lama sia teringin nak jadi seorang penulis novel tapi sia tak yakin . nanti novel yang sia buat tak laku , malu la sia . . haha ! lagi pun sia bkn tau mo hntar tuu novel d na , mo kirim ma cpe ? 

penulis novel juga perlukan imiginasi kan ? na, sia pun suka berimiginasi nie . hahaa ! lau sia ingat2 balik , sia mula minat mo jadi penulis nie di sebabkan sia terbaca satu entry tajuk dia "tip menulis"yang di tulis oleh norhayati berahim  bah, bila sia baca , mm ! da ckit terharu la . . hehe !

sejak tuu la , sia mula minat mo jadi penulis novel , apa tidak nya sia tersentuh bila d tulis daya khayal (imiginasi) , haha ! di sebabkan sia ni suka berimiginasi la , sia mo jadi tuu . . hehe ! yaahh laa , daripada sia berimiginasi macam urg giler lebih bek sia buat novel kan . . berfaedah lagi kann . . hehe !

p/s : rasa macam mo makan la . . hehe ! lum mkn tgh hari nie . .

Selasa, 22 November 2011

seperti rama-rama

dulu sebelum saya bertukar menjadi rama-rama, 
saya ada ulat yang suka memakan daun tanpa henti.

lama kelamaan saya mula sedar bahwa masanya telah tiba,
saya harus berkurungkan untuk berubah menjadi rama-rama.

lalu saya membaluti diri saya dengan daun,
saya takut nanti saya tidak boleh melihat keindahan dunia.

dengan keberanian saya melakukannya,
dan berdoa agar tidak di ganggu oleh siapa-siapa.

saya takut, kerna apa yang sia buat ini ,
menanggung risiko besar sama ada hidup atau mati.

di dalamnya sangat gelap saya tak boleh melihat apa-apa,
hinggalah tiba masanya saya harus keluar melihat dunia.

beberapa bulan kemudian ,
saya membuka mata dan melihat.

saya begitu cantik dengan warna-warni,
saya keluar dari daun yang bergulung.

lalu melihat dunia dan sedar, 
bahwa saya di beri peluang kedua untuk melihat dunia.

saya terbang dengan gembira ,
menikmati keindahan dunia . . 



p/s : spt rama2 nie mempunyai mksd dlm hidup sia . . hehe ^^

Isnin, 21 November 2011

jalan2 sama kawan . .

hari nie sia penat jalan-jalan ma jessica , kwan sia d skull. first tuu , kmi tak rapat tapi bila naik form 4, kmi jadi kwan biasa-biasa jak , lama kelamaan kami mula rapat d skull maupun d luar . mm ! bez juga kwan dgn dia nie lucu-lucu juga urg nyer nie .

kebelakangan nie kami pula rapat, lau sia ingat balik start tggl 1 kami mula rapat lau tak silap la . . kami juga selalu jumpa terutama nyer ari minggu , permulaan jumpaan kami d (pintu chapel) lepas tu duduk sama dlm cuc . habis misa kami p d EP (eastern plaza) tuk bergambar d tandas nya . . haha ! sampai kan muka  d cam uleh tu penjaga . . hahaa !

mm ! pas tuu , kmi p mkan d EP ataupun kami p bandar jalan-jalan cari makan , hehe ! lepas makan , kami akan p tingu2 baju d sabindo maupun d kedai2 baju yang len sambil test tu baju n bergambar . . hehe ! ini la keja2 giler yang kami selalu buat tiap ari minggu . .



Sabtu, 19 November 2011

miss you !

kali terakhir kita berjumpa masa hari khamis tu, sia menyesal npe sia tak bagi ko tuu hadiah. menyesal sangat , ya la na tau la kan kte tidak kan pena jumpa uda . mm ! tapi, sia harap suatu hari sia dapat bagi ko tuu hadiah , harap sangat kita kan berjumpa juga !

sekarang nie pun sia selalu teringatkan ko, da ka ko pun ingat sia ? mm ! kebelakangan nie juga , sia selalu imbas kembali segala gelagat ko d skull mopun masa kita sama2. sia rindu untuk ko hantar sia balik , sia rindu untuk jalan sama2 ko , sia juga rindu ko buat sia ketawa riang n sia rindu akan senyumanmu. 

sia tidak kan pandang lelaki lain, sia kan tetap setia menunggumu . biar la pa urg mo ckp , kerna ko len dari yg len . sia akan tggu kata2mu buat kali kedua yang ko ucapkan d jalan raya tuu . sia akn tggu, n sia tak pena kisah cpe ko , sia kan tetap tema ko walau seadanya ko.

biar la semuanya menjadi kehendak tuhan , sia pasrah . 


p/s : haha ! nie hari sia berjiwang2 uda and i want sleep , ngantuk uda .. hehe !

jangan paksa sia !

npe masalah nie datang lagi , belum lagi selesai datang lagi yang baru . . huhu ! hidup ini susah betul tuk mo d atasi , sia nie pun terpaksa cak la bersabar tuk masalah ini sia yakin tuhan tak pena tinggalkan sia tuhan selalu ada d sisi sia biarpun sia tidak dapat melihatnya dengan mata kasar tapi sia pasti tuhan selalu menyertai sia . amen..

mm ! masalah jiran sia cari pasal sama mama sia , nie jiran nie kuat betul cemburu . tak bule tingu family len bahagia ka ? skit2 family sia jd bahan umpatan mereka. . lau cemburu tuu jgn la sampai cemburu buta , mm ! smpai kan p'shbatan sia sma anak nyer bule renggang ohh . . nie la yang sia x suka . .

masalah nie lgi la , mom sia mo hantar sia p labuan tinggal sama papa sia d sana . tpi , sia tak mo tinggal dengan papa sia , sia mo tinggal d hostel , ya la drpd sia skit ati tingu muka c merifi lebih baik sia tinggal d hostel kan x skit ati uda . tp nie , mum sia x bg , dia mo sia tinggal dengan papa sia. na la sia mo . .

mm ! susah betul dgn family nie, tak tau la na yang harus sia pilih sma da mum atau papa sia . . tingu pelajaran sia pun uda merosot tidak bule fokus bab kedua2 pihak paksa sia na yg sia mo ikt , lau bule dua2 sia x mo ikt , sia mo d tgh2 kan adil namanya . . sia x pilih mum dan papa sia cam nie kan lgi bgs , drpd sia pilih antara satu bgs x pa . .

d skull sia no 12 , haha ! merosot kedudukan sia uda, malu sia ma cigu2 d skull tuu . mcm d pandang rendah pla sia , mm ! malu nya , hehe ! tahun depan sia kan belajar bagus2 uda , lau bule kan sia mo kuar dri nie uma sia mo tinggal d hostel supaya pelajaran sia tak terganggu , dari kedua2 pihak n urang di sekeliling uma sia . . sia buat nie bkn kepentingan diri sia tp untuk pelajaran sia, supaya sia tidak tertekan n sia pun bule fokus . . hehe !


Jumaat, 18 November 2011

dont say goodbye to me . .

hari ini sia rasa terharu dan sad juga ada yang sia rasa , macam sia mo nangis jak time ko say goodbye to me . . npe ko post d wall sia macam tuu , sanggup kah ko melihat sia pergi jauh . . huhu ! dengan jujur sia tak sanggup tinggalkan tempat asal sia, sia tak sanggup pindah skull . biar la sia d tawau cak drpd sia pindah labuan , lgipun sia na da kawan d sana .. 

sia cma tak mo tinggalkan ko so, dont say goodbye to me . . if u say like that i gonna mizz u n that impossible to me to let u go so, stop say like that . . mm ! cepat betul hbis skull ka , sia tak dapat tingu gelagat ko yang lucu2 tuu . . sia akan mizz gelagat ko tuu . .

tahun depan sia tak skull d ctu uda, sia pindah skull s.i.m , bah ! da ka kte tetap kan b'jmpa atau tidak , tapi sia harap kita tetap kan berjumpa . doa sia tuk ko sllu menyertai . . mm ! i will mizz u ah choy . .


 

Selasa, 15 November 2011

bila kau . .

bila kau menatap mataku
aku tak mampu 
untuk membalas tatap matamu

bila kau mendekatiku
ku mula heran
selama ini tak pernah berlaku

bila kau membelai rambutku
ku terharu sekali
perasaan itu mula muncul

bila kau menghampiriku
ku ingin menjauh
kerna jantungku mula berdebar

bila kau menemaiku
ku tak ingin 
kau meninggalkanku

bila kau buat perbandingan
ku mula tertanya-tanya
ada kah kau suka aku


Isnin, 14 November 2011

inginku menjadi sahabatmu . .

inginku memegang tanganmu
supaya kau tak terlepas dari ku

inginku selalu ada di sisimu
supaya orang lain tak mengambilmu dariku

inginku membuatmu gembira
supaya kau tak fikirkan masalahmu

inginku menemaimu saat kau bersedih
supaya kau tahu aku ambil berat

inginku selalu ada untukmu
supaya kau tahu , kau tak sendiri 

inginku menjadi sahabatmu sampai selama-lamanya
supaya kita sama-sama tempuhi rintangan hidup kita

tapi, sekarang semuanya tinggal kenangan
kenangan yang sudah berlalu pergi

sekarang semuanya berubah
seperti tidak mengenal diri ini

sekarang kau jauh di sisi orang lain
aku sendiri di sini menantimu

sekarang pegangan tangan 
kita terlepas jauh

sekarang kau lebih gembira
aku di sini turut gembira untukmu

walaupun kita tak seperti yang dulu , 
aku akan selalu mengingatimu 

walaupun kau jauh dari aku
aku akan sentiasa memerhatikanmu

walaupun aku ingin cari sahabat baru
namun tak aku ke temui orang seperti kau

aku akan selalu ingat akan persahabat kita 
dan takkan pernah lupa kau . .



Sabtu, 12 November 2011

biarkan sempurna . .

senyummu seindah mahligai permata
tawaku seiring kicau burung
biarkan saja cukup sempurna
duet bersama lagukan sepi
hati kita sama terasa
biarkan saja cukup sempurna

andai bertandang tidak diundang
jaga hatiku jaga hatimu
nanti resah kian gelodak
pesan hatiku pesan hatimu
biar suria datang menjengah
khabarkan diriku khabarkan dirimu
sampai seru membawa berita
ingat diriku ingat dirimu

muncul pelangi selepas hujan
kau tahu nanti akan hilang
terbenam fajar di kaki langit
ku tahu nanti akan menjelang

sekuntum bunga untuk bahagia
sepuluh jari jika terluka
biarkan saja cukup sempurna . .

Khamis, 10 November 2011

perasaan ini . .

kehadirannya dalam hidupku membawa erti tentang cinta , yang selama nie sia m'anggap cinta itu merosakkan diri seseorg tapi sia silap. cinta itu membawa erti dalam kehidupan seseorg, dia buat sia mengenal cinta yang selama ini cinta tak penting dalam hidup sia.

sia selalu cuba tuk menahan perasaan ini tapi sia gagal menahannya, sia jatuh bila menatap matanya dengan kata-katanya yang boleh membuat orang jatuh hati kepadanya. 

tanpa sia sedari dia pun suka kat sia , terkejut bila sia dengar bhwa dia pun ada perasaan sama sia. semasa sia dengar dia cakap camtu sia happy sekali kerna sia pun ada perasaan sama dia. mmg betul apa orang cakap hanya pandang boleh jatuh ke hati . 

dulu sia selalu tingu-tingu dia, sampaikan dia perasaan yang sia sukakan dia. masa tu sia belum ada perasaan pun sama dia tapi dia selalu buat something yg lucu yang suka kasih keringkan orang. dari situlah sia mula sukakan dia. 

kami selalu lawan mata. selama ini sia tak pernah kalah kalau lawan mata sama orang tapi bila sia lawan mata sama dia, sia pula yang kalah . sampaikan sia tak boleh menatap mata. bila sia tingu matanya, hati sia sedih kerna matanya mampu menceritakan kehidupannya.

bila sia lihat dia, dia tak pernah bersedih, dia selalu happy dengan kehidupannya. sia teringin sekali seperti camtu yang sentiasa happy biarpun ada masalah di sekeliling sia tapi sia tak boleh macam tu, bila ada masalah air mata sia akan mengalir membasahi chin sia. 

Isnin, 7 November 2011

fren, i need u . ...

sia tau bezfren sia da tggl kan sia , rsa ingin mngis bila tingu dia sma urg len , rsa cemburu pun da . . jdi, cra sia ubt kan rsa cemburu tu , sia mla rpt kan dri sia sma kwn sekls sia . . mrka ukey tp berbeza dgn bezfren sia , biar mcm na teruk pun bezfren sia d mata sia dia bgs dri urg yg sia kenal d saat susa mo pun senang dia ttp da d sisi sia . . 

tuu dlu , uda mjd kenangan antara kmi. . baru2 nie sia jmpa dia d party kwan sia , sia pnggl2 dia tp dia x dgr . smsa dia limpas dpn sia ,sia tarik tngn nyer tp dia snyum cak smbil bye2 sma sia , punya la skit  ati sia time dia bwat cam tu sma sia jdi sia p blk uma la . . 

dia pena soal sma sia lau ko kehilang bezfren mu pa yg ko bwat ? jd sia ckp, lau sia kehilang bezfren lgi sia pasrah cak bab sia tau da yg lebih baik lgi yg sia kan jmpa .. bila sia ingat blk dpt ka sia jmpa urg yg lebih baik dri  dia yg sia kenal , sia menyesal krna ckp cak tu sma dia lau msa dpt d putar kan blk sia x mo cakp cam tu ma dia , sia x mo kehilangan bezfren mcm dia . . 

skrg nie , p'shbatan kmi x seindah dlu. . 

Selasa, 11 Oktober 2011

berkasih syg !

ada harta tak terjaga
ada peti tak terkunci
bahana cinta anak remaja
sekejap kasih sekejap benci

ada pijat tuan buangkan
ada inti pulut direndamkan
ada hajat tidak diucapakan
ada hati kenapa dipendam ?

air pasang titi ditempuh
buah bidara hanyut terapung
janji usang cintamu rapuh
hati terdera jiwa terapung

anak ayam belajar berenang
anak itik di paya bakau
mulut menyebut hati terkenang
rindukan adik jauh di rantau

anak bangsawan menjahit tabir
sulam di tepi siku keluang
benci tuan cuma di bibir
dalam hati membara sayang

anak wayang hidup dijulang
cantik pintar layaknya ratu
adik sayang abang nak pulang
tunang di hantar hingga ke pintu



Rabu, 5 Oktober 2011

aku terluka . .

aku terluka
aku terseksa
aku terhina.

hati ini sudah tertutup
hati ini tak ingin memilikimu
hati ini menolakmu.

engkau tak pernah menyadarinya
engkau tak pernah pedulikannya
engkau tak pernah tahu akan hati ini.

aku ingin undur diri
aku tak bisa memilikimu
aku ingin jauh darimu.

jangan dekati hati ini
jangan dekati aku
jangan sentuh aku.

jangan buat aku suka kau
jangan masuki hati ini
jangan buat aku jatuh cinta sama kau.


what should i do ?

npe sia jatuh cnta. .
npe sia x dpt than prsaan nie. .
npe ianya hrs t'jd. .

what should i do ?

d saat dia d sisi sia,sia rsa ingin sntiasa b'smanyer. .
d saat dia snyum,sia rsa d dlm taman bnga. .
d saat dia bwat lcu,sia rsa happy skli. .

i cant lie myself . .

i juz want u know that i love u


Isnin, 26 September 2011

xial ko c****

hari ini sia rsa sgt XIAL la. . nem sia rusak ohh !! dia bwat. . eee, budu bah mamat tuu . . uda trep cute,pendek lgi tuu . . eee, mls nyer sia, skit ati ohh dia bwat. . nie la yg bwat sia hilang mood bah . . tingu, mama sia ajak sia p party sia x ikt,hlng mood sia ohh !! ishh, xial betul. . .

da ka ptt c trep cute tu ckp sma bini nyer (kapel nyer)sia sma c f  kapel . . walaweee, xial nyer sia rsa. . ee, dia tuu kc rusak nie sia jak bah . . mls nyer sia, mcm sia mo tmpar dia jak bah. . eee, budu bah !! ishh !

AAAAHHHH !! mcam sia mo teriak cak nie bah, ishh !!

bini nyer pun stu, cpat nyer merajuk, sia sma dia tu bkn kapel . . kmi d fb tu cma men2 jak pun, hbis dia yg dlu ajak sia b'rltionship d fb tp skrg tidak uda la hbis byk urg x ska so, d kc cancel la. . sia pun ukey la, hbis sia pun bkn ska dia jga tu,,dia tu not my test la . .



lau sia dpt bwat cam nie sma dia kan bgs, bru sia tenang . . ishhh !! xial yg dia tuu  . . mcm sia rsa nem sia rsak ohh !! xial2 betul bah . .

Jumaat, 23 September 2011

exam, im coming . .

        hari berganti hari
      bulan berganti bulan

       exam tak lama lgi
     sia smkin pemalas

hahahaa !! exam,x lma lgi akn dtg dan sia mc SANTAI . .hehe !! sia nie bkn pndai, bule la d kta kan DOUBLE PLUS STUPID haha !! sia sllu tiru kwan tp lau exam dorg bilang "EXAM NIE NO FREN" walaweee, sia tggl tingu kiri kanan jak lps tu, garuk kpla bab x tau pa nak jwab, mo jga sia jwb pesbuk,pesbuk,pesbuk. . ahahahaa !! markah sia terus 0 . . hahaha !!

sia x tau la dpt no brpa kli nie, jgn2 no 2 kebelakang . . ahaha . . sia hrap tiada la dpt no 2 kebelakang nti mama sia mara . . biar la sia kekal dgn no sia spt biasa . . ahahha !! tp, lau bule sia mo lgi yg t'baik, lau sia dpt la dan skrg sia mo bljar bgs2 utk dpt no top 10, lau t'cpai hasrat sia la . . ahahhaa !!

sia mo berusaha utk mengejar cita2 yg x kesmpaian tuu . . hahahaa !! cita2 sia t'lmpau tggi bilang kakak sia n kwan sia, dorg selalu ckp "DALAM MIMPI", huh ! dan sia sllu kiciwa bla dorg ckp cam tuu . . dorg tuu, bkn bg sukungan tp bg skit ati da la . . haiyoo !! sia mo dorg sntiasa sukung sia biar pun x kesmpaian . . yahh, tu la kwn yg sia cri tp smpai skrg sia x ketemui urg cam tuu . .huhuhuhuuu !!




sia hrs fighting, utk masa depan sia . . hahaha !! spt yg di katakan oleh emmanual "MASA DEPAN HARUS DI BELI MASA SEKARANG" yahh !! nie la yg sia ska . . fighting, msa depan terletak pada tangan sia . . hahahaaaa !! sia hrus bukti kan pd mama sia, yg sia bule lakukan nyer . .

thx frenz . .

         ────▓▓▓▓───▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓───▓▓▓▓ 
             ──▓▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▓▓
             ──▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓ 
              ──▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
           ─────▓▓▓▓▓███▓▓▓▓▓▓▓███▓▓▓▓▓ 
           ────▓▓▓▓▓▓███▓▓▓▓▓▓▓███▓▓▓▓▓▓
           ────▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒███▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓ 
           ────▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒███▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ 
           ─────▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓ 
           ───────▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓
           ─────▓▓▓░░░░░▓▓▓▓▓▓▓░░░░░▓▓▓ 
               ─▓▓▓▓░░░░░░░░░░░▓░░░░░░░░░░░▓
               ▓▓▓▓▓░░░░░╔══╦╦╦═╦═╦╦╦═╗░░░░░▓ 
               ▓▓▓▓▓▓░░░░╚╗╔╣╩║╬║║║═╣═╣░░░░░▓
               ▓▓▓▓▓▓▓░░░░║║║╦║║║║║║╠═║░░▓▓▓▓▓ 
               ▓▓▓▓▓▓▓░░░░╚╝╚╩╩╩╩╩╩╩╩═╝░░▓▓▓▓▓
               ─▓▓▓▓▓▓░░░░░░▄██▄██▄░░░░░▓▓▓▓▓▓ 
               ───▓▓▓▓░░░░░░███████░░░░░▓▓▓▓▓
               ─────▓▓█▓░░░░███████░░░░▓█▓▓
               ──▓▓▓▓▓▓▓▓▓░░░█████░░░▓▓▓▓▓▓▓▓ 
               ─▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓░░░███░░░▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓ 
               ▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓░░▀░░▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓
               ▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓░▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓ 
               ▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓



    yeahh !! urg yg sia minat dlu, bg kat sia gmbr teddy bear nie . . hahahhaaa !!
 
  
sia x tau la mcm na uda dia, hbis lama uda sia x tingu dia. . sia dpt tingu pun melalui pesbuk jak dpt tingu dia . . haha !! dia la urg yg sia minat, tp sia tiada prsan sma dia. .sia minat dia spt sia minat artis . . hehehe !! 

 dia cool, selalu bwat sia snng ati. .hehe !! tp, x tau npe sia x bule ska dia, sia anggp dia sbgi abng jak . . wakakakaa . .

hargai la org yg menyayangi anda . . 

ahhahaa !! sia skp, pdhal sia x pena hargai nyer . .

sinta ??

     cinta ? apa erti cinta ?
   sia tak mo mengenal cinta . .
      dan sia x inginkan cinta. .
    cinta itu menyakitkan. .
  cinta itu mementingkan diri. .

          cinta itu buta,
       cinta itu gila,
           cinta itu tahi. .

    cinta x mengenal rupa,
  cinta itu memandang rupa,
      cinta itu memilik. . .

   

   sinta sejati sukar untuk di temui . .

Selasa, 20 September 2011

sarang hea . .

                        hari berganti hari        
                     bulan berganti bulan,
          ko pergi tanpa meninggalkan suara,
            ko pergi tanpa meninggalkan jejak. . 

                     
               semakin hari semakin sunyi,

                 semakin hari semakin sayu,
           hati ini semakin rindu akan suara mu . .


                 ingin ku menahan mu,
                ingin ku memeluk mu,
                ingin ku mencium mu,
          
          namun engkau tidak mahu ku menahan mu,
            engkau tidak mahu ku memeluk mu,
         engkau tidak mahu ku mencium mu. .

          malah engkau memarahi ku,
           malah engkau mencakari ku,
        malah engkau menggigit ku,

           
     tapi, sia tetap menyayangi mu. .
        kerana, ko adalah kucing yg ku syg . .
      sarang hea meoww  !!!

Sabtu, 17 September 2011

wat can i say . .

            baru2 nie, sia sllu tingu seseorg tuu tak semstinya sia tingu dia,sia ska kan .. sia tingu pun sbb sia ska tingu dia la dgn gelagat nya yg lucuk2 tu la sia ska tingu tp sia tiada prsan pun sma dia, minat pun tiada, ska pun tiada tp dia yg prsan. dia blank sia ska dia, ee !! agak2 la joo . . sma skli sia tiada prsan pun sma dia tu . .

            dia tu, bule la di katakan hensem tp sikap nya walawaa tak mmpu sia kata kan ohh !! ahahhaa !! mm, sia nie tgh m'gumpat ka atau tidak ??lau sia m'gumpat sorry la,bkn mksd sia mo m'gumpat tp sia mo curhat d cnie . . hehe !! tp, nsb baek la dia tu tiada blog lau tda mti la sia,tu pun lau dia dpt cam yg sia mksdkan tu dia, lau dia tdak dpt cam pun bgs la . .

            bila sia imbas kmbli dia la urg first yg bwat sia ktwa bila b'kmpul sma drg tuu . .ahahahaa !! mmg lucu, (ktwa pun bule bwat awet muda kan) . . tp, sia tdak ska sikap nya yg kelanjikan tu, rimas la d bwat . . ahaha !! bila dia soal sia, walawaa x mmpu sia katakan ohh !! lidah sia pun x bule b'kata2 ohh !! ee,, gler la mamat tuu . .

            tp, kdg2 sia snang dgn dia tuu walaupn skp nya tu sia x ska, dia mcm tiada mslah, dia sllu happy, jrang skli sia nmpak dia murung bule la d katakan sia x pena nmpak dia murung, lau org dekat dgn dia pun msti happy pun mcm sia nie. . ahahahhahaa !!. .


sia pun x mo ckp yg sia tiada prsan sma dia, na tau sia da prsan sma dia tp sia tidak sedar kan . .

 


 
   p/s : perut sia uda men drum la . . lapar la mo mkn  !!

Khamis, 15 September 2011

cigu mara lgi . . tda !!!


             
            hello again !! brpa ari x buka blog rindu la pla . . hehe !! sia nak ceta ckit nie, kebelakangan nie sia smkin pemalas, sia m'gaku la yg sia nie mmg pemalas dri segi pa2 jak . . hehe !! nie pic m'igt kan sia ttg skap sia d kls yg pemalas, bkn sia jak kwn sia pun sma dgn sia (t'bngkar). . haha !! baru2 nie cigu mara sia krna sia tda dpt jwb soalan nya n dia ambil telefon sia lgi,pa tda nyer dia sibuk m'ajar sia pla sibuk dgr lgu. .  lps tuu kena ceramah lgi . . sgt mengerikan . . haha !!

            tdi jga, dia mara. . dia blank "pompuan smuanya pemalas"naa,kena lgi dgn ceramah nya. .tuu cigu kan skit ati bah bab dia blank "kls uda sntik tp kotor" haha !! nie kes kiciwa bab murid nyer smua pemalas, dia mara pun sbb kalah. . d skul kmi guru m'gadakan p'tandingan "kls yg sntik" d sbb kan kls kmi dpt no 3. .dia kiciwa, dia mo no 1 bah tuu tp tda ke smpaian. . haha !!

             so, dia blank, dia malu dgn cigu2 yg len. . bab murid nyer smua pemalas. . hahaaa !! sgt mengerikan. .so, cpe2 yg mo jd cigu tu. . pam2 la dgn skap murid yg pemalas . . hehehee !!

Selasa, 13 September 2011

masalah,masalah,npe la ko masalah !!

         
             hidup nie t'lalu byk masalah,masalah satu belum selesai dtg lgi masalah yg baru . . sakit kepala sia ohh d buatnya . . lma2 sia bule jg giler lau terus pkir masalah nie . . pelajaran sia pun terjejas,setiap kli cigu soal sia mesti tda dpt jwb tp yg bgs nyer kwn sntiasa membntu. .hhehehehheeee
              sia tda tau pa yg hrus sia buat, sia mo keluar dri tekanan nie n sia mo kluar dri uma nie yg xial, sia tda ska tggl dlm uma nie, dlu sia ska tp skrg tda . . lau bule kan sia mo tggl d hostel, dpt d bimbing lgi n bule sllu tingu muka kwn sia. .hehehehe !!

Khamis, 1 September 2011

goodbye,my fren


                   persahabatan kte,x spt yg dlu . .lau dlu, suka duka ko sntiasa da, sntiasa b'sma smpai kan da org bilang kte nie lesbian , kte sllu buat keja yg giler2 pun . . bila sia imbas kenangan kte, sia kan ktwa mcm org
 giler ,sbb pa ? sbb lucu, mcm org giler,mcm budu2 dan mcm budak2 . . hehe !! keja giler la plak . .

                sia ingin ko da d sisi sia dan sentiasa m'dgr isi ati sia, tp kebelakangan nie ko rpt sma c monyet tu. .jealous tau tak. . eeehh,, (gelik ati sia ohh) biar la ko rpt dgn dia jnji ko happy sdah la . .

                 ko pergi meninggalkan sia (atau cma perasaan sia jak) . . biar la kenangan tu sia simpan tuk sntiasa ingat akn b'shbat kte . . ko la fren sia yg sntiasa memahami keadaan sia . . thx be my fren . .
         



                   

bez fren

                             


                                   kte sahabat,bez fren 
                                dunia kiamat, tu janji kte


                             ko gembira, ku tumpang sma
                              ko b'sedih, ku kn menangis
                         
                 suatu ari, ko x tahan dan ingin terjun bngunan
                  ku b'janji akn tingu ko dri bwah dan b'kata
             FUYOO !! GERINTI PECAH KEPALA PNYA . . 
                      hahahahhahha !! keja gla la plak . .      

Ahad, 28 Ogos 2011

dunia makin fana

            zaman sekarang berbeza dgn zaman dahulu . .zman dhlu, pemuda-pemudi d beri didikan keagamaan dan setiap gerak geri mrka d kawal dan ibubapa selalu memberi perhatian kpda ank mrka dan kasih sayang secukupnya tapi zaman kini, pemuda-pemudi susah utk d kawal. . mrka selalu merayap keluar tnpa kebenaran dri ibubapa . ibubapa pun selalu sibuk akan kerja hngga ank mrka d abaikan, ank mrka kurng kasih sayng dan didikan kegamaan tidak di ajar kpda ank mrka . .

        hati mula gelisah, memikirkan dunia yg penuh kecanggihan . . didikan agama d ketepikan yg d beri keutamaan da la duniawi . . hinggakan larangan keagamaan tidak di peduli lgi.mrka buat sesuka ati mrka tidak memikirkan apa yang akn terjadi di masa hadapan. .

       zaman berganti zaman, dunia semakin teruk. .melihat pemuda-pemudi yang bebas bergaul tanpa larangan dari ibubapa hingga kan ank mrka tidak lgi dengar cakap orng tua dan selalu melawan cakap org tua mrka.

         bumi di penuh segala pencemaran yang di buat oleh manusia, alam sekitar tidak la seindah dulu, hewan2 kemakin hari semkin pupus, pokok2 d tebang, dan bumi semakin panas. .

        ingin ku ubah semuanya, tapi ku tak dapat buat krna sia hnya la manusia biasa yang tiada kuasa tuk mengubah segala sesuatu . .


Selasa, 23 Ogos 2011

stop !! dont say again

        x semstinya org yg selalu dtg ke cuc tu baik . . biar pun seseorg tu selalu ikut aktiviti cuc, blum tentu bgus. kebykan nya hnya la mo famous, sia mula sedar setiap org psti kan berudah . . biar pun org tu sia selalu bangga kan tapi hakikatnya tda yg seperti sia bayang kan . .

        cukup la , ko sndri tau pa yg ko bwat, sia x kc pa yg ko mo cakp ttg sia . . keprcayaan sia sma ko pudar , sia x mo ckap lgi . . dan sia x mo dgr nasihat mu , sbb pa , ko bg sndiran mcm kc kena dri mu jak tu . .

Ahad, 21 Ogos 2011

yang mana harus ku pilih

              di saat saya berjalan di dalam gelap,
       saya sering jatuh,tergelincir, dan terhantuk,
     kerna saya tidak menemui cahaya 
        untuk membantu ku mencari jalan keluar,
                                                                                                                                                                                                         
           saya mula takut tuk berjalan sendiri,
     hinggakan saya sanggup duduk di dalam gelap,
   fikiran saya mula bermain bermacam-macam,
    hingga kan saya sangat takut tuk melangkah keluar,

     saya mula menangis, risau kan hidup,
        yang tak pernah berkesudahannya,
 
    hati mula sayu,memikirkan apa yang akan datang,
      hinggakan tidak dapat berjalan dengan tegak,
       
     ingin mencari ketenangan hidup,
       tapi tidak dapat ku temui,
   yang ku temui kedukaan

    aku mula sedar akan kesilapan yang dulu,
 ingin ku perbaiki kesalahan yang lalu,
     tuk membuktikan bahawa saya tidak seperti yang dulu,
     
     sayang sekali, saya kerap kali gagal ,
  saya tidak dapat buat apa-apa lagi,
    saya pasrah akan ketentuan mu ya tuhan.

  saya mula bangkit tuk berjalan dalam gelap,
   saya yakin, bahawa saya tidak sendiri,
      tuhan selalu ada di sisi ku tuk membimbingku ,

   hinggalah cahaya yang ku cari tu ku temui.
       
          

Selasa, 9 Ogos 2011

penyibuk . .

     npe hidup nie sgt susah ? npe msti da skit ati ? npe da cemburu ? tda ka dorg ingin rsa bahagia tanpa mengusik hidup org . . cara apa lagi nak buat,spya dorg tda cibuk hal org len . . tda cukup dorg buat org len b'gaduh . . npe dorg tda pndai faham prsaan org len , cukup2 la . .

Ahad, 7 Ogos 2011

papa !! cukup lah . . .

        sia ingin mengampuni ibubpa sia dan org yg pena bwat ati sia skt . . . tpi ianya amat la sukar ,, sia sllu mo tunjukkan kasih sia sma mrka tp mrka sllu bwat sia skt ati . . apatah lgi lau papa sia ,, sia sllu b'gaduh sma dia , sia mo tahan perasaan pun susah apatah lgi sikap sia sllu lpas ckap pastu b'gaduh lgi . . mm !! sia penat mo gaduh2 sma papa sia,sia tda mo pa yg sia fikir akn b'laku. ckup la skali jgn 2kli, sia tda tahan apatah lg b'perang mulut . . sia tda mo kc skt ati papa sia . . tp dia tu tda pandai pam perasaan org bah . . stiap kli b'gaduh sia yg sllu ksktan . .skit ati sia bah !! tolong la sia  . . .

     sia sllu cuba utk mo m'ampuni papa sia tp stiap kli sia mo m'ampuni dia , dia bwat sia skit ati jdi sia pun x jdi mo m'ampuni dia . . apakah tuhan faham akn prsaan sia atau tdak ? sia syg sma papa sia tp syg itu telah b'tukar kpd benci . . jd benci tu sia mo tukar kpd syg . .tp ianya amat la sukar utk sia . . sia tau hnya cara tu jak utk sia tda skt ati lgi . . m'ampuni tda la spt sia byang ianya memerlukan kekuatan tuhan . . tp jwabnya sllu sma . .
   
       knpe papa sia sllu bwat ati sia skit . . da ka patut dia mo tampar sia ,, sia tau la p'kataan sia tu menyakitkan tp jgn la bah ckp mcm tu , sia ckp cam tu pun sbb ko yg mo b'gaduh kan . . sia jdi kurng ajar pun sbb papa sia yg ajar sia. .tu pun gara2 dia la. . ajar sia pun bkan2 , ,sia pun jdi bkn2 . . npe la sia da papa mcm dia cak la papa sia tu org yg setia nie pla sudah la kaki perempuan , temberang lgi . . mcm cak perempuan tu mo jga dia smpai tua . . lau tua pun ko cri kmi kan . . mmm !! sia tda tau pa nak ckp kecewa sia dia bwat bah . .

        apa ka ? sikap sia nie smpai sia mati atau sia akn berubah sblum sia mati, sia busan tgl d bumi nie . . sia mo cri kebahagian pun sia tda dpt . . malah yg sia dpt kecwa . . mm !! pa yg sia nak bwat sia rindu akn family sia yg dlu , dpt mkan sma2,b'kumpul sma2 . . tp skrg tlh b'pecah . .

Khamis, 4 Ogos 2011

my life . .

          kisah kehdupan sia b'mla pada p'ceraian ibubapa sia . . d ctu b'mla pelbagai msalah yg tdak d fahami apatah lgi, sia yg mc muda dlm hal b'gini, , tnpa arah tanpa tujuan , hidup sia tda b'makna . . dlm fkiran sia sdah melayang jauh fikirkan psl kebahagian yg tda dpt sia cpai hingga perasaan putus asa muncul dlm dri sia . . ati sia skit bgai kan jarum menusuk jantung sia yg tak pena b'henti menusuk jantung . . d saat sia melihat marifi (cewek papa) sia mula cemburu akn perempuan tuu  dan sia mla t'tnya knpe, ianya hrus terjdi d dlm family sia  . . rsa mcm tdak adil bg sia . .


     3 thun sudah b'lalu. .  family sia mcm biasa tiada perubahan dalm family sia . . t'tnya dlm ati( y? y?) air mta sia tda dpt sia henti kan ianya terus mengalir tnpa henti m'ingat kan kisah silam yg sgt pahit . . biar pun ianya sdah b'lalu, , skit itu mc ada sia tda tau mcm na nak hilng kan nya . . tolong la sia sesiapa yg mendgr kan isi ati nie. . biarpun sia suda mengenal ketuhanan sia tetap rsa skit tu mc ada dlm dri sia . .

    semasa papa sia telefon , sia jawab panggilannya rsa ingin menangis tp sia tahan sia tda mau dia dgr bhwa sia menagis msa tu jga sia ssah mau b'nafas lalu sia kc mti panggilannya msa tu jga air mata sia mengalir tnpa henti , dlm fikiran sia mula b'men b'mcm2 cara utk bls dendam tp muncul skit ati yg sgt pahit m'ingatkan kisah silam lalu rsa rindu muncul dlm dri sia rindu akn suara papa sia yg slma ini tda dgr. . apa kah yg sia harus buat utk memdpt ketenangan dlm dri sia . . tolong sia.  .

    sampai skrg ati sia mc t'tnya knpe iya nya hrus terjdi . . mmg sia belum bule terima kenyataan akn mslah family sia dgn p'ceraian ibubapa sia . . tolong la sia , , sia rsa keseorgan mcm tuhan jauh dari sia . .tuhan tinggalkan sia sendiri ka ? . . perintah jesus mmg susah utk sia laksanakan ,perintah jesus t'bhgi kpd 2 iaitu cintai la tuhan allahmu dgn segenap hati dan sgnp jiwa ...yg ke 2 sayangi la mussuh mu spt dri mu sendri . . perintah ini sia b'usaha tp sia slalu gagal ,apatah lgi perintah yg ke2 (sayangi la musuh mu spt diri mu sndri ) sia tidak dpt melakukannya . .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...