Sabtu, 10 Mac 2012

ada kawan ,lupa kawan ..

kejadian macam gini banyak yang berlaku . bila kawan ada boyfriend anak orang kaya , dia cepat lupa diri . dia tidak kenal siapa dia , dia akan buang muka bila terpandang mata sama kawannya . .

saya cakap nie sebab kawan saya yang sendiri yang lupa diri , dulu kami rapat tapi sejak dia bercouple dengan anak orang kaya dia tidak macam dulu . dia sangat berubah saya pun macam bukan kenal dengan dia , dia sangat berbeza dengan orang yang saya kenal . .

dulu , setiap kali saya sms dia , dia akan balas tapi sekarang saya sms dia tidak pernah balas . bila saya fikir dia selalu isi kredit tapi kenapa dia tidak balas sms saya . sejak tu juga la , dia ada post di wall nya dia bilang "KAWAN SETIA DA KA, KALI TIME SENANG JAK , FUHH" . time saya nampak dia post ,
so, saya balas la di wall saya . saya cakap "KALAU KAU RASA ADA KAWAN ADA LA, TAPI KALAU KAU RASA TIADA , TIADA . SAYA POST NIE BUKAN TUK SINDIR KAU , KAU PUN MESTI TAHU , KAU TEGUR KA JUGA KAWAN DI SEKELILINGMU" . . lepas saya post , saya out . 

besuknya saya nampak dia post "ADA ORANG TERASA RUPANYA" so , saya post lagi "SIAPA CAKAP TU DIA LA " . jadi saya bagitahu kakak saya , jadi kakak saya bilang 'nie ko bilang bestfriend , kawan jenis apa dia tuu' . so, saya diam-diam jak la .tak ada pun saya dapat buat apa-apa . . 

saya pergi masuk di wall nie , first tu saya mahu printscn yang dia post , tapi dia tidak kunci wall nya . .
jadi tidak dapat la . . sebelum dia kunci wall nya , saya ada baca commet nya tuu . masa tu pun saya tidak puas hati , sebab dia ada commet di post nya tu , dia bilang 'time senang jak ada kawan time susah ada ka ' di situ la , saya tidak puas hati dengan dia . . time dia susah atau senang saya ada di sisi nya . tapi dia cakap macam begitu pula . . tu la saya fikir , kawan lupa kawan . bagaikan kacang lupakan kulit . .

ni la , pengajarannya bila dapat kawan yang cepat lupa dia , saya harap saya dapat kawan yang boleh di harap dan tidak macam dia . . 
Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...